Nyheter

Sharkmob expanderar – CMB projektleder

CMB Projekt AB är Stena Fastigheters hjälpande hand när gaming-företaget Sharkmob expanderar sina lokaler i kvarteret mellan Stortorget, Mäster Johansgatan och Västergatan i Malmö.

CMB har varit delaktig i Stena och Sharkmob:s resa sedan 2018. Sedan dess har två lokaler slagits samman och tagits i bruk etappvis. Nu utförs etapp 3 som ska sammanlänka lokalerna på bottenplan med övre plan och beräknad inflyttning sker under sommaren 2020. Därefter planeras etapp 4 för att utöka med ytterligare kontorsytor.

Sharkmob har ingen vanlig kontorsverksamhet med sin moderna organisation och arbetsplats. Utmaningen för oss är deras tekniska behov samt deras nytänkande arbetssätt som ska passa in i Stenas lokaler bestående av olika huskroppar som dessutom uppförts under ett flertal olika tidsepoker. Målet är att slå samman dessa huskroppar till en sammanhängande lokal på ca 3000 m2.

För att få ihop detta, både tekniskt och estetiskt, krävs ett bra samarbete mellan fastighetsägare och brukare och detta gör projektledningsarbetet väldigt varierande och utmanande.

CMB Projekt AB och Stena Fastigheter AB har en lång relation med gott samarbete och vi ser fram emot att vara delaktig i detta projekts alla faser.

Det Malmöbaserade spelbolaget Sharkmob startades 2017 och bolaget har expanderat kraftigt och har på knappt tre år växt till ca 100 anställda. I maj 2019 blev Sharkmob en del av Tencent Holdings Ltd (0700.HK), som är ett av världens största tech- och gamingföretag.

Bilden:
Sharkmobs reception och loungedel som vetter ut mot Stortorget. Denna del ligger i en gammal banklokal som tidigare gjorts om till nattklubb – nu huserar ett av Malmös spelutvecklingsbolag här.
Bild: CMB Projekt