Nyheter

Nu öppnar nybyggd förskola i Kimstad

Nu öppnar Norrköpings nyaste förskola – nybyggda förskolan Riddarbacken i Kimstad. Verksamheten flyttar till nya lokaler och den nya förskolan kommer ha plats för 120 barn uppdelat på 6 avdelningar och kommer att ha ett eget tillagningskök.

Utbildningen i förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande där omsorg, framtidstro och lärande bildar en helhet. Med pedagogiska miljöer, bibliotek och en modern gård kommer förskolan att erbjuda goda möjligheter till lärande, lek och kreativitet.

Den nya förskolan kommer att vara den mest energisnåla byggnaden av kommunens byggnader. Riddarbacken har under flera år arbetat med ett tema kring hållbarhet och miljö som intresserat forskare på Linköpings universitet. Förskolan ingår nu i ett längre forskningsprojekt.

Datum: 16 januari
Tid: 10.00
Plats: Nya Riddarbackens förskola, Runstensvägen 7, Kimstad

Bilden:
Riddarbackens förskola.
Bild: Norrevo Fastigheter