Nyheter

Första spadtaget för Riksbyggens seniorbostadsrätter i Vasastaden i Västerås

Den 17 januari är det officiell byggstart för Riksbyggens Bonum Brf Sundemans backe i Västerås. Det blir ett annorlunda spadtag i form av en boulematch mellan Jesper Brandberg, kommunalråd och ordförande i Fastighetsnämnden Västerås Stad, Riksbyggens nytillträdda vd Johanna Frelin samt kommande boende i bostadsrättsföreningen.

– Det ska bli väldigt roligt att under första veckan på nya jobbet som vd för Riksbyggen vara med och byggstarta ett nytt bostadsprojekt. Med en allt äldre befolkning behövs fler seniorbostäder som underlättar ett aktivt liv långt upp åldrarna. Fler seniorbostäder skapar också positiva flyttkedjor och frigör bostäder för exempelvis barnfamiljer, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Bonum Brf Sundemans backe vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Av de 71 bostadsrätterna är 56 sålda. Preliminär inflyttning är planerad att ske strax efter årsskiftet 2021/2022.

– Intresset för Bonum Brf Sundemans backe är mycket stort vilket visar det stora behov som finns av fler seniorbostäder. Husen får också ett väldigt attraktivt läge med närhet till matbutik, vårdcentral, apotek och hela Västerås citykärna, äger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Om Bonum

Riksbyggens Bonum-koncept är marknadsledare på seniorbostadsrätter. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att fönstren putsas. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap.

I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningsrum för tillfälliga gäster.

Dag och tid: 17 januari, klockan 11.00.
Plats: Västmannagatan 23-27 (byggarbetsplatsen för Bonum Brf Sundemans backe).

Bild: Riksbyggen