Nyheter

Peab bygger äldreboende i Hudiksvall

HälsingeBygg, ett bolag i Peabkoncernen, har fått uppdraget att bygga Håsta äldreboende i Hudiksvall. Beställare är Hudiksvalls kommun och kontraktssumman uppgår till 125 MSEK.

Projektet avser en tillbyggnad av Håsta vård- och omsorgsboende. Det handlar om två nya huskroppar med vardera 24 lägenheter, gemensamhets- och verksamhetsutrymmen samt tillbyggnad av befintlig huskropp gällande tillagningskök, matsal och teknikutrymmen.

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet att utföra detta projekt åt Hudiksvalls kommun. Att vara med och bygga samhället är viktigt för oss. HälsingeBygg är ett lokalt företag som kommer att genomföra ett närproducerat samhällsbygge med till stor del lokala resurser, säger Fredrik Timan, regionchef Peab.

Uppdraget är en generalentreprenad med byggstart i mars 2020 och inflyttning är beräknad till slutet av 2021.

Projektet orderanmäls i första kvartalet 2020.

Bild av Lorenzo Cafaro från Pixabay