Nyheter

Villaägarna rekryterar Lars Anders Johansson från Timbro

Lars Anders Johansson är journalist och flitig debattör inom kultur- och stadsbyggnadsfrågor. Han kommer närmast från posten som redaktionschef vid marknadsliberala tankesmedjan Timbro och chefredaktör för samhällsmagasinet Smedjan.

Han har tidigare bland annat arbetat som reporter på Sveriges Television och TV4 och som ledarskribent vid Östgöta Correspondenten och Barometern. Han är författare till flera böcker om opinionsbildning, kulturpolitik och bildning.

 – Det ska bli roligt att arbeta med frågor som engagerar mig, såsom äganderätt, den enskildes kamp mot myndigheter samt stadsbyggnadsfrågor, på uppdrag av förbundets 311 000 medlemshushåll, säger Lars Anders Johansson.

Lars Anders Johansson har återkommande skrivit om villaomvandlingen som gör att allt färre får möjlighet att bo på det sätt som flest efterfrågar: i eget hus. Johansson är också verksam som musiker och poet, med flera musikalbum och diktsamlingar bakom sig.

 –  Med rekryteringen av Lars Anders Johansson får vi en tydlig röst i äganderättsfrågor, en skicklig debattör och en vass skribent. Vi på Villaägarna är väldigt glada över att ha lyckats slutföra denna rekrytering och ser fram emot att få Lars Anders som kollega, säger Stefan Johansson, samhällspolitisk chef på Villaägarnas Riksförbund.

Lars Anders Johansson tillträder sin tjänst som samhällspolitisk expert den 1 februari.