Nyheter

Bonava säljer 70 hyreslägenheter i Barsbüttel och Duisburg, Tyskland

Bonava säljer 70 hyreslägenheter till fastighetsbolaget INDUSTRIA WOHNEN, Tyskland. De första bostäderna förväntas resultatavräknas och överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2021 och det första kvartalet 2022.

Tyskland är en strategiskt viktig marknad för oss och behovet av bostäder där är fortsatt stort. Affären är i linje med våra ambitioner att genomföra investeraraffärer så att människor med vanliga inkomster som inte vill eller har möjlighet att köpa ett boende får tillgång till prisvärda hem, säger Joachim Hallengren, VD och koncernchef, Bonava.

I den aktuella affären ingår ett projekt om 54 hyreslägenheter i Duisburg Wanheim-Angerhausen, strax norr om Düsseldorf och ett projekt om 16 hyreslägenheter i Barsbüttel, strax öster om Hamburg. Det förstnämnda förväntas färdigställas, resultatavräknas och överlämnas till kund under det första kvartalet 2022 och det sistnämnda under det fjärde kvartalet 2021.

Den tyska marknaden har ett stort behov där man räknar med att cirka 400 000 nya bostäder behöver byggas årligen under de kommande tio åren. I våras utsågs Bonava till Tysklands mest aktiva bostadsutvecklare för sjunde året i rad enligt marknadsundersökningsföretaget bulwiengesa.