Nyheter

Svenska Handelsfastigheter: Förvärvar fem livsmedelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter stärker sin position i Jönköpings län genom förvärv av fyra livsmedelsfastigheter från Pustakulle Aktiebolag. Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om sammanlagt knappt 8 400 kvm och ett hyresvärde på ca 6 Mkr. Största hyresgäst är Axfood-koncernen, som står för närmare 90 procent av hyresintäkterna. Därtill köps en livsmedelsbutik om drygt 800 kvm uthyrningsbar yta i Horred på Västkusten med ICA som hyresgäst.

Samtliga livsmedelsfastigheter i Jönköpings län är centralt belägna i tillväxtkommunerna Skillingaryd, Gnosjö, Värnamo och Anderstorp.

– Jag är glad att vi genom dessa förvärv kan stärka vår position ytterligare inom livsmedelshandel. Det gör oss till en än mer intressant motpart till de stora livsmedelsaktörerna, säger Jöran Rydberg, affärsutvecklare på Svenska Handelsfastigheter.

Fastigheten i Horred ligger längs riksväg 41 mellan Borås och Varberg. Samtliga fastigheter tillträds under perioden 17–18 december 2019.

– Vi ser god potential att på sikt höja värdet av det aktuella beståndet genom aktiv förvaltning, tillägger Jöran Rydberg.

Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare till Svenska Handelsfastigheter i båda affärerna.