Nyheter

Specialist på vårdmiljöer till Ramboll

Ramboll förstärker sitt utvecklingsarbete inom Hospitals med affärsutvecklaren Katarina Ringstedt som är specialist på vårdmiljöer. Hon kommer att ha sin arbetsplats på Ramboll Sveriges huvudkontor i Stockholm men jobba med kollegor över hela världen.

– Det ska bli spännande att jobba i en multidisciplinär och global organisation och att samarbeta mellan olika expertområden oberoende av landsgränser. På Ramboll finns möjlighet att sätta ihop team med olika perspektiv. Den traditionella kompetensen behöver i dagens sjukhusprojekt kombineras med nytänkande och mycket hög förmåga till lyhördhet och dialog för att få kreativa och framtidsorienterade resultat. Dessutom finns hos Ramboll humanistiska värderingar som inte bara är fina ord utan som faktiskt verkar stämma på riktigt. Det vill jag vara en del av, säger Katarina Ringstedt.

Katarina har jobbat med att utveckla vårdmiljöer sedan 1996 och har bland annat internationell erfarenhet från Tyskland och USA. På den svenska marknaden har hon varit med och byggt upp Projektengagemang som ansvarig för arkitekturdelen. Nu senast var hon vd för Carlstedts arkitekter, ett av de ledande arkitektföretagen inom vårdsektorn, där hon fördubblade omsättningen med god lönsamhet.

– Katarina har en naturlig helhetssyn utifrån sina erfarenheter inom arkitektur och kan bidra med ett nytt perspektiv för att få fram unika resultat. Hon har mångårig erfarenhet av utvecklingsarbete inom sjukhus- och hälsovårdssegmentet där många specialister samverkar. Hon blir ett välkommet tillskott till vår verksamhet, säger Åsa Demander som ansvarar för den svenska sjukhusverksamheten.

Rambolls organisation för sjukhusverksamheten har cirka 500 experter globalt och har varit med om att utveckla några av världens mest banbrytande vårdinrättningar.

– Ett stort antal medarbetare, från många teknikområden har under 2,5 år arbetat med sjukhusen i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. Där fortsätter våra kunder att ge oss förnyat förtroende i flera delprojekt och faser.

– Ramboll har innovationsperspektiv och nyskapande inbyggt i sin kultur. Det handlar inte om att vi ska följa med och anpassa oss efter framtidens vård. Vi ska vara med och skapa förutsättningarna, för den fysiska miljön när det gäller sjukhus och funktionella lösningar när det handlar om vård i hemmen, säger Katarina Ringstedt.

Katarina Ringstedt har sin första dag på Ramboll den 2 december.

Bild av Pete Linforth från Pixabay