Nyheter

Hyresavtal klart mellan Mimer och Mälarenergi för Navet i Västerås

Under torsdagen den 28 november signerade Mälarenergi och Mimer ett 20-årigt långsiktigt samarbets-och hyresavtal för lokalerna i Navet.

Förhandlingarna har letts av bolagens vd:ar, Mikael Källqvist på Mimer och Niklas Gunnar på Mälarenergi. Det här innebär att inflyttning kommer att ske som planerat.

– Vi är glada att vi är klara med den formella delen. Det viktigaste med Navet är att Mimer, Mälarenergi, Fibra och VafabMiljö nu kan komma samman under samma tak. Jag ser redan att det planeras samarbeten som kommer att vara till nytta för Västerås i framtiden. För vår egen del på Mimer är vi glada att äntligen få flytta in i lokaler där vi kan mötas och samarbeta på smartare ytor och dessutom med utsikt mot ett fantastiskt Västerås.

– Vi är självklart väldigt glada att avtalet nu är undertecknat och ser fram ett fortsatt gott samarbete mellan våra bolag. Det här innebär att delar av vår verksamhet nu kan flytta in i moderna och ändamålsenliga lokaler och samtidigt öka tillgängligheten för de kunder som vill besöka oss. Att vi sitter tillsammans i Navet gör också att vi som har våra verksamheter där kommer att kunna samarbeta ännu närmare än vi gjort tidigare, säger vd Niklas Gunnar, Mälarenergi.

Inflyttning kommer att påbörjas under december och pågå under första kvartalet 2020 kommer alla verksamheter att vara på plats. Navet ligger i korsningen Björnövägen och Kungsängsgatan med besöksadress Gasverksgatan 7 i Västerås. Här kommer Mälarenergi, Mimer, VafabMiljö och Fibra att dela kontors-och verksamhetsytor från årsskiftet.

Bild: Mimer