Nyheter

Krafterna för ökad trygghet i Malmö växer

I en tid då många Malmöbor upplever att tryggheten i vardagen är utmanad är det viktigt att mobilisera och belysa de goda krafter som finns i samhället för att bryta den negativa utvecklingen. Stiftelsen Nattvandring.nu växer och startar nu, på lokalt initiativ, en ny nattvandringsgrupp i stadsdelen Rosengård.

I samband med detta bjuder stiftelsen tillsammans med Malmö stad och E.ON, in till en träff onsdagen den 27 november klockan 9:00 för att ge sin syn på utvecklingen i staden och hur man gemensamt kan bidra till en tryggare stad.

Onsdagen den 27 november klockan 9:00.

Plats: E.ONs huvudkontor, Carl Gustafs väg 1, Malmö.

Medverkande

Nattvandring.nu: Hussein Monzer från den nya nattvandringsgruppen i Rosengård, Janne Lundholm, verksamhetschef, Jan-Olof Nilsson, medlem av stiftelsens STeamgrupp och mentor för nya nattvandrargrupper i Skåne, samt representant från den befintliga gruppen Vänskapsföreningen i Skåne som också vandrar i Rosengård.
Malmö stad: Kommunstyrelsens vice ordförande Roko Kursar (L) och kommunalrådet Rose-Marie Carlsson (S) med ansvar för arbetsmarknad och socialtjänst.
E.ON: Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.

Fakta om Nattvandring.nu:
Nattvandring.nu grundades 2008 och är en stiftelse som samlar grupper av nattvandrare över hela landet.
Syftet är att trygga vuxna ska finnas där ungdomarna är efter mörkrets inbrott, men också dagtid om behov finns, för att minska bruket av alkohol och droger och förebygga gatuvåldet. Som nattvandrare är man trygga vuxna som bryr sig, skapar positiva relationer och är positiva förebilder.
Idag finns det drygt 370 lokala grupper som engagerar cirka 50 000 nattvandrare över hela landet i 21 olika län, från Övertorneå till Ystad.
Stiftelsen Nattvandring.nu växer och startar en ny nattvandringsgrupp i stadsdelen Rosengård som blir den åttonde gruppen i Malmötrakten. Övriga grupper är: Augustenborg, Bunkeflostrand, Cykelvandring i Malmö, Limhamn, Seved, Somaliland i Rosengård, Vänskapsföreningen i Skåne/Rosengård.
För mer information besök www.nattvandring.nu