Nyheter

Schneider Electric löser prestandautmaningar med nytt sortiment av EcoStruxure Micro Data Center

Med EcoStruxure™ fortsätter Schneider Electric att utveckla lätthanterliga och kompletta produkter för datacenter och edgemiljöer. Nu presenteras det nya sortimentet av EcoStruxure™ Micro Data Center – fyra datacenterlösningar med minimalistisk design där bland annat C-seriens väggmonterbara 6U ingår, som tar upp till 60 procent mindre utrymme.

Nu inkluderas även den nya mjukvaran EcoStruxure IT Expert™ Device Security Vulnerability Assessment för att ytterligare stärka cybersäkerheten.

Schneider Electric presenterar nu uppdaterade versioner inom sitt sortiment av lösningar för datacenter med EcoStruxure™ Micro Data Center som erbjuder väggmonterbara datacenterlösningar anpassade för nya krävande hybrida IT-miljöer.

Kombinationen av kraft, kylning, rack och mjukvara möjliggör för IT-distribution i alla miljöer, från små edge-applikationer till molndatacenter av industriskala. I sortimentet presenterar Schneider Electric marknadens första EcoStruxure Micro Data Center i en 6U väggmonterbar modell, speciellt utvecklad för att rymma större edge-servrar och på så sätt maximera golvytan.

Fyra snabba, flexibla, lätthanterliga och anpassningsbara lösningar med hög säkerhet och den senaste styrtekniken:

Ecostruxure Micro Data Center: S-serie, C-serie och R-serie
Självständiga singel-rack som inkluderar möjlighet till övervakning och styrning även på distans, inklusive tjänster, fysisk säkerhet, UPS, kraftdistribuering och kylningsenheter. Detta ger snabba, enkla och anpassningsbara sätt att ställa in, installera och hantera edge computing-lösningar i flertal olika miljöer.

EcoStruxure Row Data Center: S-serie, C-serie, R-serie
Enkelradslösningar för moderniserad IT-infrastruktur. Med skalbara rackskåp, UPS-kraft, kylning samt mjukvara för hantering och övervakning av infrastrukturen är installationsmöjligheterna många. Denna lösning gör även arbete och installation såväl snabbare som enklare för de flesta verksamheter och miljöer.

EcoStruxure Pod Data Center: Pod
Det innovativa pod-systemet är rack-redo och enkelt att integrera med olika kylnings- och kraftkonfigurationer, något som resulterar i en enklare process för installation och upp till 15 procent minskad investeringskostnad.

EcoStruxure Modular Data Center: Allt-i-ett, IT Hall, Kraft
Förmonterade och förinstallerade lösningar som agerar byggstenar för kraft, IT och allt-i-ett datacenter. Möjliggör att enkelt, tryggt och snabbt driftsätta och skala upp kapacitet vid behov.

EcoStruxure Micro Data Center 6U Wall Mount löser utmaningar med edge computing
Företag i alla storlekar genomgår digitaliseringsprocesser för att kunna möta de ökande krav som dagens digitala samhälle står inför. Som ett resultat av detta placeras IT-system närmare där data skapas och processas – en distruptiv trend mer känd som edge computing. Edge computing presenterar nya utmaningar med flertal distribuerande system från platser utan IT-personal som innebär nya säkerhetskrav, inför båd fysiska hot och cyberhot, även i miljöer som inte är optimerade för IT-system.

6U Wall Mount från Schneider Electric är utvecklad för edge computing där utrymmet är minimalt och pålitlighet är ett måste. Lösningen möjliggör för väggmontering av större och tyngre edge-servrar, nätverksutrustning samt UPS på ett säkert sätt. Väggmontering resulterar i att det inte tas upp något som helst golvutrymme och tar 60 procent mindre plats än traditionella lösningar för väggfästning.

Partners och integratörer kan beställa förinstallerad IT för snabb och standardiserad driftsättning, och det integrerade dammfiltret och fläktventilationen gör lösningen ideal för industri- och produktionsmiljöer. 6U Wall Mount hjälper kunder förstärka sin IT-miljö även i mindre ideala förhållanden och miljöer.

– Med den kreativa och funktionella designen i EcoStruxure Micro Data Center 6U Wall Mount har vi lyckats öppna upp för nya möjilgheter för företag att installera en pålitlig IT-lösning för edge computing, som underlättar deras digitala transformation på riktigt. Det är en fullständig och standardiserad IT-infrastruktur som tillsammans med Schneider Electrics ekosystem av partners ger kunderna en kompatibel produkt och förenklar driftsättning. Den integrerade EcoStruxure Data Center-lösningen inkluderar EcoStruxure IT och Asset Advisor 24/7 för övervakning och hantering på distans, något som ger en komplett och pålitlig lösning för moln och edge, säger Christina Backlund, affärsområdeschef för Secure Power på Schneider Electric Sverige och zon Norden.

Nya Device Security Vulnerability Assessment ger förbättrad cybersäkerhet
Allteftersom att edge-nätverk blir mer vanliga så möter beslutsfatare inom IT nya säkerhetsutmaningar. Enligt Hiscox Cyber Readiness Report 2019 uppskattas det att 61 procent av små och mellanstora företag utsätts för cyberattacker årligen.

För att ge företag verktyg att försvara sig mot detta har Schneider Electric nu gjort den nya Device Security Vulnerability Assessment tillgänglig via den molnbaserade övervaknings- och hanteringsprogramvaran EcoStruxure IT Expert™ för edge, distribuerad IT och datacenter. Detta gör det möjligt för företag att identifiera och agera mot cyberhot tidigare, vilket minskar risken för att verksamhetskritisk information och data går förlorad.

Användare av EcoStruxure IT Expert kan använda sig av Vulnerability Assessment i ”Assessments”-fliken i verktyget. Det hjälper kunder att identifiera och rapportera sårbarheter, förebygga risker, följa säkerhetspolicyer och förordningar samt lära sig mer om det bästa metoderna för säkerhet på marknaden. Dagens utgåva inkluderar utvärdering av alla anslutna enheter från Schneider Electric med framtida uppdateringar.

Läs mer om lösningar inom EcoStruxure Data Center från Schneider Electric: https://www.se.com/se/sv/work/solutions/for-business/data-centers-and-networks/enterprise/corporate-data-center.jsp