Nyheter

Alecta investerar 6,2 miljarder svenska kronor i Heimstaden Bostad AB

Alecta investerar 6,2 miljarder svenska kronor i Heimstaden Bostad AB, och åtar sig ytterligare 7,5 miljarder i framtida investeringar.

Heimstaden Bostad har beslutat att expandera kärnmarknaden från Norden, till att också inkludera större delen av Europa. Som ett led i denna strategi stärker bolaget kapitalbasen med totalt 9,5 miljarder svenska kronor via en investering från huvudägarna Heimstaden AB och Alecta. Av dessa kommer 6,2 miljarder från Alecta.

– Heimstaden Bostad har en utmärkt plattform för fortsatt europeisk tillväxt. Alectas investering återspeglar vår positiva syn på reala tillgångar i allmänhet och bostäder i synnerhet. Vi tror att denna investering kommer att skapa god avkastning för våra sparare på lång sikt, säger Frans Heijbel, chef för reala tillgångar utland på Alecta och styrelseordförande i Heimstaden Bostad AB.

Utöver dagens investering på 6,2 miljarder och tidigare beslutade investeringar har Alecta åtagit sig nya framtida investeringar på 7,5 miljarder kronor i Heimstaden Bostad AB för att stötta bolagets utveckling framöver.

Bild: Capri23auto