Nyheter

Sawi Byggnads AB medverkar i Sofias Änglar

Sawi Byggnads AB är glada och stolta över att kunna vara med och göra en fin gärning. Fyra av företagets duktiga hantverkare från Sawi ljudisolerade bland annat ett sovrum och gjorde ett nytt fint trädäck till familjen. När inspelningen avslutades var alla hantverkare, programledare, inspelningsteamet och familjens vänner samlade för att överraska familjen, det var väldigt fint.

Hantverkarna fick idel beröm från både programledarna och familjen för sitt fina arbete! Inspelningen ägde rum i Höllviken i slutet av augusti och kommer att sändas på onsdag 23/10-19 kl. 21.00 på Kanal 5/Dplay (säsong 13, avsnitt 10).

Den unga pappan Emil drabbas av den obotliga sjukdomen ME som av WHO kallas för en av världens mest funktionsnedsättande sjukdomar.

Sofias Änglar hjälper familjer som har det svårt och i detta program, där Sawi hjälpte till, har den unga tvåbarnspappan Emil drabbats av den obotliga sjukdomen ME, av WHO kallad för en av världens mest funktionsnedsättande sjukdomar. I en intervju, till Trelleborgs Allahanda den 27 augusti, berättar Emil hur en vanlig dag i hans liv ser ut sedan ME:n bröt ut.

Endast ett par av dygnets timmar är han uppe, resten, ungefär 21 timmar, är han sängliggande. Han har skalat ner sitt liv för att krafterna ska räcka till att stiga upp, klä på sig, äta och vara korta stunder med barnen. Det är inte varje dag som han ens orkar duscha. Han vill samma saker som innan sjukdomen bröt ut, men kapaciteten finns absolut inte där. Han har tappat alla muskler och gått ner nästan 30 kilo. Timmarna i sängen blir långa när känsligheten för ljud och ljus gör det svårt att titta på tv- och mobilskärm annat än korta stunder.

Några ord från VD, Fredrik Kamf Schlyter:

Erlandsson Bygg i Syd AB med dess dotterbolag Sawi Byggnads AB har som målsättning att ta ett samhällsansvar. Idag bidrar bolaget till bl.a. Barncancerfonden samt idrottsföreningar runt om i Skåne. Genom att hjälpa andra så är vi övertygade att vi lättare kan nå vår vision till att bli ”branschens mest attraktiva arbetsgivare”, vilket i sin tur skapar en god känsla i vår företagskultur. Företagskulturen och värderingarna som alla anställda bolaget lever efter (Laganda, Personlig och Ansvarsfull), skall genomsyras även i våra beslut med att hjälpa våra medmänniskor. Jag hoppas att vårt bidrag skall uppskattas samt önskar familjen all lycka i framtiden.

Bild: Erlandsson Bygg