Nyheter

Ett första spadtag för nya hyresrätter i Ultuna Trädgårdsstad

I fredags tog Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, Rickard S. Dahlberg, partner på NREP och Besqabs VD Anette Frumerie, ett första spadtag för nya hyresrättslägenheter i Ultuna Trädgårdsstad.

I våras tecknade Besqab och NREP avtal om att uppföra projektet Lindallén med 253 hyresrättsbostäder i Ultuna Trädgårdsstad. Nu är det dags för produktionsstart.

Besqab utvecklar en varierad stadsdel i Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala. I området uppförs bostäder i olika boendeformer som äganderätter, bostadsrätter, tomter för egna hem och nu även hyresrätter.

– Vi är glada att det växer fram en varierad bostadsmiljö här i Ultuna, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande. Här utvecklas en stadsdel för alla, samtidigt som man visar respekt för att bevara det gröna.

– Genom att utveckla hållbara bostadsmiljöer även här i Uppsala fyller vi ytterligare en pusselbit i vår bostadsportfölj, säger Rickard S. Dahlberg, partner på NREP.

Vi är stolta över att nu även kunna erbjuda hyresbostäder här i Ultuna Trädgårdsstad, säger Anette Frumerie, VD på Besqab. Fastigheten blir certifierad enligt Svanen med låg energiförbrukning, mycket ljus och rymd i lägenheterna i ett bostadsområde där det är lätt att leva hållbart.