Nyheter

Svensk Fastighetsförmedling tar hjälp av Bredbandsval.se

Bredbandsval.se kommer att hjälpa Svensk Fastighetsförmedlings kunder med bredbandet i samband med flytten.

Det är mycket att tänka på när man ska flytta. Förutom packning och allt arbete själva flytten medför ska exempelvis försäkring tecknas, el-avtal bytas och snabbt bredband fixas på den nya adressen.

För att underlätta inom bredbandsområdet erbjuder Svensk Fastighetsförmedling sina köpare och säljare en enkel lösning för att till att bredbandet är på plats på inflyttningsdagen. I samarbete med Bredbandsval.se lanseras en tjänst som gör det enkelt för kunderna att jämföra och beställa det bästa bredbandet på den nya adressen – direkt på www.svenskfast.se/bredbandsval

– Bredband är något alla som flyttar behöver på sin nya adress, och Bredbandsvals tjänst gör det så mycket enklare för våra kunder att hitta bästa bredbandet, säger Viveca Mellberg, ansvarig Affärsutveckling & Partners på Svensk Fastighetsförmedling i en kommentar.

Alexander Widell, VD på Bredbandsval.se och med lång erfarenhet från telekombranschen kommenterar samarbetet:

– Svensk Fastighetsförmedling har identifierat att bredband är något som upplevs som krångligt i samband med flytt och vill hjälpa sina kunder. Vilket bredband man kan få är ju adressberoende, och med vår tjänst hittas enkelt tillgängliga erbjudanden från Sveriges största operatörer och kan jämföras och beställas direkt.

Svenska flyttmarknaden

Under 2018 bytte nästan 1,3 miljoner personer bostad, men antalet flyttar var nästan 1,5 miljoner. Antalet flyttar är inte samma som antalet personer som har bytt bostad då vissa personer flyttar mer än en gång under ett år. (Källa: SCB)

Svenska bredbandsmarknaden

Den svenska privatmarknaden för bredband uppgår till ca. 3,8 miljoner fasta bredbandsabonnemang och cirka 1 miljon mobila bredbandsabonnemang med endast data. (Källa: Post- och Telestyrelsen)

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Om Bredbandsval.se

Bredbandsval.se är en gratistjänst som gör det enkelt för konsumenter att jämföra bredband och beställa direkt via nätet. Vårt fokus är att förse konsumenter med all information de behöver genom att på ett överskådligt sätt synliggöra de operatörer och deras bredband som du kan få på just din adress.

Bild: Michal Jarmoluk