Nyheter

Beijer Byggmaterial stärker upp teamet – värvar viktig nyckelperson

Beijer Byggmaterial fortsätter att satsa på organisk tillväxt i kombination med förvärv, allt enligt strategin att vara hela Sveriges byggpartner. Det senaste förvärvet är Mattias Karlsten som i mitten av oktober går in som Head of Operational Development.

– Precis som med förvärv av bolag så ska vi förvärva duktiga personer som tillför Beijer ny kompetens. Vi hälsar Mattias hjärtligt välkommen till Beijerteamet. Det känns otroligt bra att vi får in en person som Mattias som har gedigen kunskap, är respekterad och en omtyckt person i branschen. Hos oss på Beijer är transferfönstret alltid öppet, säger Geir Thomas Fossum, CEO på Beijer Byggmaterial.

Mattias roll som Head of Operational Development kommer huvudsakligen ansvara för, integration av förvärv, att vara del av Sales & Operations-teamet i utveckling av kunderbjudande gällande logistik samt utvärdera och utveckla operativa processer.

– Vi behöver utveckla våra operativa processer då vi har en kontinuerlig tillväxt över marknaden. Det är en nödvändighet och helt grundläggande för att hantera en ökad omsättning, fler filialer och säkerställa en effektiv drift och uppfylla vårt kundlöfte. Vår ambition är att bli lite bättre varje dag och vi strävar efter att erbjuda branschens överlägset bästa kundupplevelse, ett arbete där Mattias blir en viktig nyckelperson, säger Franz Öberg, Sales & Operations Director / COO på Beijer Byggmaterial.

– Det finns en bra positiv känsla kring Beijer just nu där man i sin marknadsledande position ligger långt framme inom många områden, exempelvis inom logistik, varuförsörjning, kategoriarbete och e-handel. Utgångsläget är synnerligen starkt och det finns så klart mer att göra och utveckla vilket känns inspirerande att få jobba med framåt. Beijer har dessutom resurserna i form av många vassa medarbetare, ett öppet klimat, och en ständig önskan om fortsatt utveckling. Det känns otroligt lockande, säger Mattias Karlsten.

Du gör comeback hos Beijer, hur känns det?
– Jag är helt säker på att jag kommer tillbaka till ett företag med branschens starkaste säljmotor och med samma starka kultur och värdegrunder som tidigare. Det ska bli mycket roligt att tillsammans med gamla och nya kollegor fortsätta att driva bolaget mot fortsatt tillväxt. Tillsammans ska vi hjälpas åt och dra nytta av varandra för att skapa ännu större värden för våra kunder. Jag är både ödmjuk och otroligt motiverad inför detta uppdrag, säger Mattias.

Beijer Byggmaterial AB har de senaste 12 månaderna ökat sin omsättning med 32% till över 7,7 miljarder kronor genom förvärv av bland annat PoG och Ekesiöö samt genom stark organisk tillväxt.

Mattias Karlsten har tidigare arbetat i flera roller inom Beijer och varit chef över logistikhubben i Arlanda. Totalt har han tio år inom företaget sedan tidigare. Nu senast kommer Mattias från Bygma där han arbetat som Regionchef för Svealand samt varit en del av ledningen. Mattias har en stor erfarenhet av att driva bygghandel och gedigen kunskap om både drift och försäljningsrelaterade processer. Mattias Karlsten tillträder sin roll på Beijer Byggmaterial den 14 oktober.

Bild: TeroVesalainen