Nyheter

Skövdebostäder sätter spaden i marken för Timmerlyckan i Timmersdala

9 oktober är det dags att sätta det bildliga spadtaget i marken och öppna dörren till Skövdebostäders nya bostadsområde Timmerlyckan i Timmersdala.

Nu är det dags för byggstarten av Skövdebostäders bostadsområde i Timmersdala. Klockan 14.30 den 9 oktober invigs själva byggarbetsplatsen av byggentreprenören Stenmarks bygg Skaraborg AB, Skövdebostäders styrelseordförande Bernt Mårtensson och tillförordnad vd Morgan Arvidsson samt kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson.

Alla som är intresserade av delta är välkomna till tomten i Timmersdala som ligger mellan Vallgatan och Torggatan.

Totalt kommer området att innehålla 13 trerumslägenheter i markplan med uteplats i två riktningar. Dessutom innehåller lägenheterna diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och golven har ekparkett förutom entréer och badrum där det är klinkers.

Upplev planlösningen och ta en fika i köket
När bygget är invigt finns det möjlighet att uppleva planlösningen och ta en fika i köket – under bar himmel. För att det ska bli så lite matsvinn som möjligt ber Skövdebostäder att alla som vill komma anmäler sig så rätt mängd fika kan beställas – länk finns på webbsidan i kalendern.

Bostadsområdet får namnet Timmerlyckan
Skövdebostäder skickade för två veckor sedan ut en fråga om namnförslag på deras nya område i Timmersdala. Alla som var intresserade att framföra sin åsikt var välkommen att göra det. Särskilt inbjudna var de som visat intresse för området.

– Vi fick stort gensvar och det kom in många spännande förslag som knöt an till historien eller enskilda individer. Men vi fick också förslag på namn som hade mindre tydlig koppling till platsen. Vi har nu vänt och vridit på de olika förslagen och har utifrån en samlad bedömning och det faktum att Timmerlyckan fick flest röster valt just det namnet för vårt nya bostadsområde, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Bilden:
Timmerlyckan vy från baksidan.
Bild: AGE Arkiteter