Nyheter

Hemnetutmanare och bostadspriser i säsongspremiären av Kvadrat

Hemnet får konkurrens. I dagarna lanseras en ny sajt för bostadsannonser, Boneo. I säsongspremiären av EFN:s bostadspodd Kvadrat berättar Boneos styrelseordförande MARCUS SVANBERG om bakgrunden till att den nya sajten startas.

– Jag och ett antal branschkollegor har reagerat över att Hemnet har närmast ett monopol i dag på bostadsannonser, säger Marcus Svanberg.

Enligt honom anser mäklarna att Hemnet genom sin monopolställning har drivit igenom oskäliga prishöjningar. Den nya sajten ska hålla en lägre prisnivå än Hemnet. I podden berättar också Lena Fahlén, Handelsbanken, om åt vilket håll hon bedömer att bostadspriserna är på väg.

Gäster: 

Marcus Svanberg, vd Länsförsäkringar fastighetsförmedling och styrelseordförande, Boneo. 

Lena Fahlén, global analyschef, Handelsbanken. 

Programledare är Petra Bergman och Joakim Båge

Från vänster: Petra Bergman, programledare, Marcus Svanberg, vd Länsförsäkringar fastighetsförmedling och styrelseordförande Boneo, Lena Fahlén, global analyschef Handelsbanken och Joakim Båge, programledare

Foto: EFN Ekonomikanalen