Nyheter

Nya 11-miljonersregionen presenteras när arkitektur och fastighetsbranschen möts

Den 15-16 oktober samlas arkitekter och bygg- och fastighetsbranschens aktörer på Svenska mässan i Göteborg, där mässorna Nordic Property Expo och Nordic Architecture Fair arrangeras parallellt.

Här kommer kommuner, exploatörer, arkitekter och fastighetsutvecklare att presentera sina visioner och utvecklingsplaner för inflytelserika fastighetsaktörer, beslutsfattare och investerare. Bland annat presenteras den nya 11-miljonersregionen och planerna för hur man ska knyta samman Hamburg, Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Oslo, till en ny grön megaregion.

Totalt arrangeras 45 öppna seminarier och konferenser med 12 olika spår där fokus är framtidens hållbara samhällsbyggnad, arkitektur och stadsutveckling.Ett av dragplåstren är Manon Mollard, ny redaktör för det ansedda magasinet The Architectural Review, som kommer att prata om hur en ung kvinnlig yrkeskår kan komma att förändra arkitekturen.

Några höjdpunkter ur programmet:

  • Göteborgs högsta trähus?
    Medverkande: Anna Sunnerö och Sanna Bergman Svärd,från Sunnerö Architects
    Tid: tisdag 15 oktober, kl 13.45- 14.00 på Lila scenen

Hela programmet hittar du på https://propertyexpo.se/ och https://nordicarchitecture.se