Nyheter

GROHE skapar affärsområdet Watersystems, Filter och Kitchen EMENA

GROHE etablerar en ny affärsenhet som ska fokusera på vattensystem, filter och kök i EMENA-regionen. Andrea Bußmann tillsätts i rollen som Senior Vice President för det nya affärsområdet. I samband med detta ersätter Alexander Zeeh hennes tidigare roll som Regional Vice President för Tyskland, Österrike och Schweiz.

GROHE är ett ledande varumärke inom kompletta badrums- och kökslösningar. För att möta den snabbt växande marknaden för vattensystem bildas ett nytt affärsområde inom GROHE: Watersystems, Filter & Kitchen Channel EMENA. Den nybildade enheten kommer främst fokusera på produkterna GROHE Blue och GROHE Red. Den 1 oktober 2019 tillträder Andrea Bußmann i rollen som Senior Vice President för affärsenheten. I sin nya roll kommer hon fortsatt att rapportera till Jonas Brennwald, CEO för LWT EMENA och Deputy CEO Grohe AG.

– Vi är väldigt glada över att Andrea Bußmann tar sig an denna roll inom vårt nya affärsområde för vattensystem. Distributionen av hållbara produkter som GROHE Blue och GROHE Red har mycket stor potential, inte minst internationellt. Smarta kökssystem är viktiga för våra konsumenter. De minskar vatten- och energianvändningen samt reducerar CO2-avtrycket och avfall. Andrea Bußmann tar med sig gedigen erfarenhet av strategi- och verksamhetsarbete. Kombinerat med hennes djupa branschkunskap och förmåga att ta vara på nya affärsmöjligheter kommer hon att vara en enorm tillgång för GROHE och LIXIL i EMENA-regioner, säger Jonas Brennwald, CEO för LWT EMENA och Deputy CEO Grohe AG

Andrea Bußmann har jobbat på GROHE Deutschland Vertriebs GmbH i över 12 år. Varav nästan sex år i rollen som Regional Vice President för Tyskland, Österrike och Schweiz. Under hennes ledarskap har GROHE etablerat ett professionellt arbete med nyckelkunder.

Alexander Zeeh blir Regional Vice President för Centraleuropa
Alexander Zeeh började jobba på GROHE i juli 2019 som General Manager för Tyskland. Nu tar han över Andrea Bußmanns roll som Regional Vice President för Centraleuropa, vilket innefattar länderna Tyskland, Österrike och Schweiz. Alexander Zeeh har en tidigare bakgrund som Director/Head of Division Home Appliances på Samsung Electronics.

– Det känns väldigt bra att Alexander tillträder i denna roll, inom en av våra viktigaste regioner för att fortsatt driva tillväxt på våra nyckelmarknader Tyskland, Österrike och Schweiz, säger Jonas Brennwald, CEO för LWT EMENA och Deputy CEO Grohe AG.