Nyheter

Armada Fastighets AB och SVEFAB mottagare av Egain Sustainable City Award

Egain arbetar man varje dag för att hjälpa till att uppnå de mål för hållbar utveckling som presenteras av FN och undertecknats av över 130 länder. Byggnader står för 41% av Europas energianvändning och 36% av växthusgasutsläppen. Samtidigt sätter urbaniseringen än mer press på städernas förmåga att tillgodose människors behov.

– Vi tror att vägen till framgång går genom den smarta staden och vill lyfta fram företag och organisationer som bidrar till målen. Det finns inget snabb svar. Att skapa en bättre framtid är något vi måste göra tillsammans. Därför vill vi på Egain lyfta fram bra exempel där man aktivt valt att vara en del av lösningen. Ett sätt som vi valt att göra detta på är genom vårt nyinstiftade pris Egain Sustainable City Award. Utmärkelsen delas ut en gång per månad till en fastighetsägare(privat, allmännyttig eller Brf) som på något sätt genom sina fastigheter bidragit till en mer hållbar värld, skriver Egain i ett pressmeddelande.

Som pris planterar Egain 50 st träd i kundens namn och överlämnar ett diplom som bevis på kundens framgångsrika arbete.

Första mottagare av Egain Sustainble City Award för Augusti 2019 – Armada Fastighets AB & SVEFAB!

Motivering:
För att år efter år drivit ett målinriktat och ambitiöst miljö- och energiarbete med ständig förbättring i fokus. Energianvändningen i Armada Fastighets byggnader har reducerats med nästan 40 kWh/m2 sedan 2004. Ett framåtlutat och proaktivt arbetssätt med ständiga förslag på ytterligare förbättringar är nyckeln till att Armada Fastighets AB tillsammans med SVEFAB driver miljö- och energifrågan framåt på ett föredömligt sätt och bidrar till en mer hållbar stad.

Stort grattis önskar Egain!

Lise-Lotte Billborn,Förvaltningschef & Vice VD på Armada Fastighets AB kommenterar:

– Vi är naturligtvis både väldigt glada och stolta över att få denna utmärkelse tillsammans med vår driftpartner SVEFAB. Att ständigt driva vårt energi- och hållbarhetsarbete mot att bli ännu bättre varje dag, är oerhört viktigt för oss som Miljöcertifierat bolag enligt ISO14001, där samarbetet med SVEFAB och Egain är en viktig del. Vi är mycket nöjda med det långsiktiga och kontinuerliga samarbetet med Egain Vi kommer fortsätta arbeta hårt även framöver för att ta fler steg i rätt riktning, och jag hoppas att vi samtidigt kan inspirera andra att följa efter.