Nyheter

Fullsatt på branschträffen ”Knock on Wood” i Karlstad

Intresse för att lära sig mer om träbyggande är stort runt om i Sverige. Gårdagens branschträff ”Knock on Wood” i Karlstad var helt fulltecknad. De 180-talet representanter från näringsliv och politik som lyckades få en plats på eventet bjöds på en välfylld eftermiddag med föreläsningar i ”TED-Talk-format”, där branschaktörer delade med sig av sina erfarenheter inom träbyggnation och dessutom presenterades några spännande framtidsprojekt.

Mer kapacitet & digitala lösningar
Stora Enso, som var en av arrangörerna för branschträffen, satsar stort på träprodukter. I värmländska Grums invigde företaget tidigare i år en av världens största och mest moderna produktionslinjer för korslimmat trä (KLT/CLT), som har en årskapacitet som räcker till cirka 4500 normalstora lägenheter. Företaget satsar även stort på nya innovativa digitala lösningar för trä- och byggindustrin som ska effektivisera byggandet. Många av dessa satsningar utvecklas inom HEAL (Healthy Affordable Living) där Stora Enso samarbetar med startup-bolaget TRÄ Group.

– Det är otroligt kul med det stora intresset för träbyggande och för branschträffen i Karlstad. Det är viktigt att det ordnas mötesplatser som denna där många aktörer kan samlas och dela med sig av erfarenheter och kunskap. Att få till ett fungerande ekosystem där vi nätverkar och samarbetar är en förutsättning om vi ska öka takten på träbyggandet i Sverige och få till en mer hållbar och klimatvänlig byggindustri, säger Jessika Szyber, Affärsutvecklingschef för Stora Ensos träprodukter i Sverige.

Knock on Wood anordnades av Interreg-projektet The Bioeconomy Region och Stora Enso i samarbete med Paper Province, Region Värmland, Interreg-projektet ecoINSIDE, Föreningen Hållbart byggande i Värmland, Träbyggnadskansliet, Länsstyrelsen i Värmland samt Skogsvårdsstyrelsen i Värmland.