Nyheter

DEWALT sätter dagordningen för hälsa & säkerhet i byggbranschen

DEWALT fortsätter sin storsatsning för att skapa världens säkraste professionella elverktyg. Nu lanseras en rad nya produkter i den unika Perform & Protect-serien, alla med strikta krav när det gäller vibrationer, damm och kontroll.

Perform & Protect står för ett ständigt växande sortiment med innovativa verktyg från DEWALT där prestandan är i toppklass samtidigt som skyddet för användaren är optimalt och uppfyller strikta säkerhets-kriterier. Detta är resultatet av ett dedikerat utvecklingsarbete som DEWALT bedrivit de senaste 12 åren för att sätta hantverkarens säker-het och hälsa högst på dagordningen.

Varje Perform & Protect-produkt har inbyggda säkerhetsfunktioner som är banbrytande och som konstruerats för att fungera även i de allra tuffaste arbetsmiljöerna. Allt för att användaren ska kunna arbeta effektivt och samtidigt känna sig trygg utan att behöva oroa sig över hälso- och skaderisker. Perform & Protect innebär fokus på följande områden: Dammhantering, vibrations-reducering och teknisk verktygskontroll!

Dammhantering: DEWALT har tagit fram flera branschledande lös-ningar när det gäller dammhantering eftersom damm kan vara mycket skadligt. Att exponeras för luftburet damm kan t ex leda till kroniska sjuk-domar så som KOL (kroniskt obstruktiv lungsjukdom) och silikos (stendammlunga). Verktyg märkta med Perform & Protect reducerar risken att andas in damm avsevärt. För att underlätta och förbättra dammhanteringen på olika byggarbetsplatser erbjuder DEWALT dess-utom många produkter och tillbehör som är helt kompatibla med alla sorters verktygsmärken.

Vibrationsreducering: Att utsättas för vibrationer under lång tid är en annan risk som också kan leda till allvarliga hälsoeffekter. Många hant-verkare drabbas av problem med domningar och stickningar i händer och armar, så kallade Hand-Arm Vibrations Syndrome (HAVS). Några av de vanligaste åkommorna är karpaltunnelsyndrom och vita fingrar. Men med olika vibrationsreducerande funktioner har DEWALT lyckats få ner vibrationerna markant! Majoriteten av DEWALTs borrhammare, SDS Plus och SDS Max, har t ex en innovativ antivibrationsteknik.

Teknisk verktygskontroll: När man borrar och kapar finns alltid en risk att verktyget fastnar vilket kan orsaka skador både på användaren och på verktyget. Perform & Protect-verktyg har därför flertalet tekniska funktioner som skyddar hantverkaren mot överbelastningar från verk-tyget om det inte används korrekt. Exempel på dessa är en elektronisk broms som stoppar verktygets rotation vid bl a fastkörning (E-Clutch), ett mekaniskt och elektroniskt rotationsskydd
(CTC) och dubbelt kopplingsskydd (DCP).

‌ Den unika serien Perform & Protect från DEWALT utökas nu med nya produkter, alla med strikta krav när det gäller vibrationer, damm och kontroll.
En av de nya produkterna i serien Perform & Protect är DWH079D dammhanteringssystem, en smart lösning för att tömma uppsamlat damm ur en dammbehållare utan att utsättas för skadliga partiklar.
För att möta den växande efterfrågan på säkrare proffsverktyg lanserar DEWALT nu en rad nya innovativa produkter i Perform & Protect-serien. Här är bara några exempel:

DCH773 54V XR FLEXVOLT SDS-MAX borrhammare – Starkaste borrhammaren på marknaden med maximalt skydd tack vare inbyggd anti-rotationskontroll och låga vibrationer. Cirkapris för SDS-MAX borrhammare inklusive laddare och 2x 54V 12Ah batteri, 14.500 kr exkl. moms.

DCG200 54V XR FLEXVOLT murspårfräs – Världens första batteridrivna murspårfräs med imponerande kraft och körtid. Klassledande dammfiltrering i kombination med M-klassad dammsugare och Wireless Tool Control till dammsugaren. Cirkapris för Murspårfräs med laddare och 2x 54V 6Ah batterier, 8.600 kr exkl. moms.

DWH161 18V XR dammutsug universal – Bärbar och smidig dammsugare som tar hand om alla slags dammpartiklar från t ex betong och trä. Kompatibel med de flesta elverktyg oavsett märke. Cirkapris för Dammutsug universal med laddare och 18V 2Ah batteri, 2.750 kr exkl. moms.

DWH201D SDS-Plus dammutsug – Supereffektiv dammutsug som är kompatibel med alla DEWALTs SDS Plus borrhammare. Cirkapris för SDS-Plus dammutsug, 610 kr exkl. moms.

DWH079D dammhanteringssystem – Smart lösning för att tömma uppsamlat damm ur en dammbehållare utan att utsättas för skadliga partiklar. Fungerar ihop med flera av produkterna i Perform & Protect-sortimentet. Cirkapris för Dammhanteringssystem 300 kr exkl. moms.

DCV586M 54V XR FLEXVOLT dammsugare – Den ultimata lösningen för nya generationens batteridrivna verktyg har inbyggd Wireless Tool Control. Om elverktyget också har Wireless Tool Control möjliggör detta arbete fritt utan kablar. Dammsugaren har också en Air-Lock låskoppling på slangen som ger användaren en säker och smidig dammhantering. Cirkapris för Dammsugare med laddare och 2x 54V 6Ah batterier, 8.200 kr exkl. moms.