Nyheter

Raybased tecknar partneravtal med AcobiaFLUX

Raybased har tecknat avtal om samarbete med AcobiaFLUX, som är en totalleverantör av IT & automation till Industri, Infrastruktur och Fastighet. Som underleverantör erhåller Raybased en första order värd ca 380 000 SEK för leverans till Norefjell Ski & Spa i Norge.

AcobiaFLUX samarbetar med ett par av Nordens största hotellkedjor och man har bland annat gjort en integration till hotellens bokningssystem. Konkret innebär detta att hotellrummens värme och kyla styrs automatiskt utifrån bokningsläget, med hjälp av Raybaseds trådlösa styrning.

Om rummet inte är bokat sänks värmen automatiskt direkt när gästen checkar ut. När ett rum bokas ser systemet till att rätt temperatur nås lagom till den bokade gästen anländer. Dessutom larmar systemet om gästen checkar ut med öppet fönster eller balkongdörr.

Genom denna lösning skapas flera tydliga värden för hotellet:

Minskad energiförbrukning vilket leder till minskade kostnader.

Minskade CO2 utsläpp.

Digitalisering av manuellt arbete – Manuell rondering för att sänka/höja temperaturen samt för att säkra att alla fönster och balkongdörrar är stängda elimineras.

Rätt inomhusklimat när hotellrummet är bokat.

– Detta är en mycket viktig och skalbar affär för Raybased. AcobiaFLUX har integrationen till bokningssystemen klar och de kan enkelt integrera Raybaseds lösningar i sin totalleverans till hotellen. Detta tack vare vårt konfigurationsverktyg som lanserades under Q1 – 2019. Det aktuella hotellet i Norge blir den första leveransen och vi kan snabbt och enkelt leverera samma lösning till samtliga hotell i de hotellkedjor som har integrerat sitt bokningssystem med AcobiaFLUX, säger Jonas Almquist, VD Raybased.

– Tack vare Raybaseds trådlösa styrning kan AcobiaFLUX kostnadseffektivt skapa stora besparingar i alla typer av fastigheter. Med hjälp av Raybaseds och AcobiaFLUX’s lösning kan hotellen minska energiförbrukningen, CO2 utsläpp, samt manuellt arbete och samtidigt höja komforten för sina gäster. Detta är exakt vad hela hotellbranschen är i behov av. Som kuriosa kan nämnas att Norefjell Ski & Spa årligen får byta golv för över 100.000 SEK efter att det snöat och regnat in när gäster checkat ut med öppna fönster, något som Raybaseds larmfunktion enkelt sätter stopp för. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete med Raybased, säger Mikael Nilsson, CEO AcobiaFLUX.