Nyheter

WSP förvärvar Orbicon i Danmark

WSP har förvärvat Orbicon, ett danskt teknikkonsultföretag med 500 medarbetare som verkar i flera olika discipliner och som erbjuder expertis inom miljö, VA och infrastruktur samt anläggning. Orbicon har även en närvaro i Sverige och Arktis.

Förvärvet, som har finansierats med WSPs tillgängliga kassa och kreditfaciliteter, är i linje med WSPs globala strategiska plan. Det kommer att stärka WSPs närvaro i Norden (i synnerhet Danmark) och stärka kompetensen inom miljöområdet.

– Genom den här sammanslagningen kommer vi att kunna uppnå vårt strategiska mål att utöka vår verksamhet i Norden, samtidigt som vi stärker vår kompetens på miljöområdet, säger Magnus Meyer, vd för WSP Nordics. Kombinationen av kompetens och kompatibla kulturer kommer att ge en bra grund för de båda organisationerna att samarbeta effektivt i utvalda projekt, skapa attraktiva och värdehöjande lösningar för våra kunder. Vi ser fram emot att välkomna alla nya kollegor till WSP.

– Att bli en del av WSP är goda nyheter för Orbicon och våra medarbetare, kommenterar Orbicons vd Per Christensen. Genom att gå samman med WSP blir vi betydligt mer konkurrenskraftiga i Norden och får tillgång till ett globalt nätverk och kompetens i världsklass tillhörande ett av branschens ledande företag. Att förknippas med ett team vars verksamhetsmodell och kultur är i linje med vår egen kommer att ge betydande möjligheter för både kunder och medarbetare.

Om Orbicon
Orbicon är ett multidisciplinärt teknikkonsultföretag inom miljö, VA-teknik samt infrastruktur och bygg och är välrenommerat för sina innovativa lösningar inom hållbarhet och klimatanpassning. Företaget, som har en växande närvaro i Norden med en stark position i Arktis, har deltagit i projekt som miljökonsekvensbedömningen för Fehmarn Bält-tunneln, en sänktunnel (som när den är klar blir världens längsta i sitt slag för både väg och järnväg) som kommer att förbinda Danmark med Tyskland; och den tekniska utformningen av FN-staden i Köpenhamn, som har tilldelats EU-kommissionens Green Building-utmärkelse för nya byggnader och LEED:s Platina-certifikat.