Nyheter

Serneke bygger 84 hyreslägenheter i Växjö

Serneke Bygg kommer att utföra entreprenaden åt Lansa Fastigheter AB när Kv. Lågan i centrala Växjö ska byggas.

Entreprenaden omfattar 84 hyreslägenheter i två byggnader i fem respektive nio plan, totalt cirka 7 300 kvadratmeter BTA. Lägenheterna kommer att bestå av 1: or – 3: or.  I bottenplan på ett av husen kommer det att finnas lokaler för extern verksamhet. Byggnationen uppförs enligt miljöbyggnad Silver.  Serneke Bygg har sedan tidigare byggt första etappen av Kv. Lågan, bestående av 90 lägenheter med inflyttning sommaren 2019.

– Det här är ett roligt och viktigt projekt på bästa läge och ytterligare ett steg framåt i vår framtida utveckling i Växjö. Vi ser fram emot att samarbeta med Lansa Fastigheter, säger Kristian Jansson, regionchef på Serneke Bygg.

– Det är vår första investering i Växjö och vi ser fram emot samarbetet med Serneke, säger John Ödman, utvecklingschef på Lansa Fastigheter.

Entreprenaden startar under hösten 2019 och färdigställs sommaren 2021.