Nyheter

Rekordintresse för bostadsmarknaden i augusti

Under vecka 33 hade Hemnet 3 581 000 besökare. Det var en ny rekordnivå och en ökning med drygt 2 procent jämfört med den tidigare rekordveckan som inträffade i mitten av maj i år.

– Under året har vi sett ett antal tecken på en piggare bostadsmarknad. Prisförväntningarna har ökat och budgivningarna har hettat till. Det är intressant att notera att även det generella intresset för bostadsmarknaden nu ligger på en ny rekordnivå, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet.

Även totalt spenderad tid på Hemnet slog nytt rekord vecka 33 med totalt 1,4 miljoner timmar. Det var en ökning med 4 procent jämfört med det tidigare rekordet som noterades vecka 19 i år.

– Vi har haft stort fokus på att förbättra vår tjänst vilket bidrar till fler besökare som stannar längre. Vi har bland annat jobbat med rekommendationer och skapat nya verktyg för bostadssäljare, säger Erik Segerborg produktchef på Hemnet.