Nyheter

Premiärvisning av Linköpings universitets nya profilbyggnad

Akademiska Hus och Linköpings universitet bjuder in till en förhandsvisning av Studenthuset. Byggnaden är Campus Vallas nya centrala nav som samlar samtliga servicefunktioner för studenter och ett modernt bibliotek på en och samma plats.

Den efterlängtade byggnaden står nu klar. Studenthuset blir ett möjligheternas hus med plats för studier, arbete och nya tankar med bland annat 1000 nya studieplatser och innovativa lärandemiljöer.

Samtliga servicefunktioner för studenterna erbjuds på ett och samma ställe; reception, studenthälsa, antagnings- och examensservice, grupprum, restaurang och studentdrivet café. Dessutom har ett modernt bibliotek integrerats i byggnaden.

Bygget av Studenthuset har pågått sedan maj 2017 och Akademiska Hus har investerat cirka 460 miljoner kronor i de 16 100 m2 stora lokalerna. Under hela processen har målet varit att byggnaden ska ligga i hållbarhetsmässig framkant, vilket resulterat i att Studenthuset har uppnått högsta möjliga miljöcertifiering – Miljöbyggnad Guld. Mycket av inredningen är återbruk som bland annat studenter från Malmstens har designat.

Den officiella invigningen av Studenthuset äger rum fredagen den 30 augusti klockan 14-15. Samma dag inleds en invigningsvecka med en mängd olika aktiviteter, bland annat öppet hus för allmänheten på lördag och söndag mellan kl 11-15. Veckan avslutas med Kalasmottagningen för universitetets nya studenter torsdagen den 5 september.

Fullständigt schema för invigningsveckan finns här: https://liu.se/studenthuset