Nyheter

Umeå har nu 127 298 invånare

Umeås befolkning fortsätter att öka enligt färska siffror från SCB. Folkmängden ökade under första halvåret 2019 med 179 personer och nu bor det 127 298 invånare i kommunen. För femte året i rad uppvisar Umeå positiva siffror vid halvårsskiftet.

– Det är glädjande att vi har en stigande trend för halvåret, det är trots att många studenter avslutar sina studier under vårterminen och flyttar från staden, säger Hans Lindberg (S), ordförande, kommunstyrelsen.

Födelsenettot är något lägre än de senaste tio åren. Antalet födda (781) är något högre än de senaste åren medan antalet avlidna (465) är högre än tidigare år. Det beror på att befolkningen blir äldre och allt fler kommer in i åldersgrupper med högre risk att dö.

Bostäder byggs i hög takt
Under det första halvåret färdigställdes 810 nya bostäder fördelat på 43 villor, 708 hyreslägenheter och 58 bostadsrättslägenheter i flerbostadshus. Bedömningen är att det kommer att färdigställas drygt 1200 lägenheter i Umeå kommun under helåret 2019.