Nyheter

Sehlhall förvärvar Norrländska Gruppbostäder

Nystartade Sehlhall Fastigheter förvärvar bolaget Norrländska Gruppbostäder som sedan starten 2009 etablerat sig som en av Sveriges främsta utvecklare och förvaltare av moderna gruppbostäder.

Norrländska Gruppbostäder äger idag sju gruppboenden i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Därtill har bolaget ett betydande antal pågående och kommande projekt.

– Vi bygger social infrastruktur för livets alla skeden. Sverige har en akut brist på gruppbostäder och mer än hälften av landets kommuner kan idag inte tillgodo se denna lagstadgade rättighet. Vår ambition är att utgöra en del av lösningen, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

Norrländska Gruppbostäder samarbetar med såväl akademisk expertis som med ledande omsorgsoperatörer och kommuner. Bolagets djupgående förståelse för hur man skapar trygga, inspirerande och hållbara gruppbostäder utgör en perfekt matchning för Sehlhall Fastigheters fokus på innovativ och engagerad utveckling inom social infrastruktur. Norrländska gruppbostäder integreras nu i affärsområdet Sehlhall Gruppbostäder.

– Norrländska Gruppbostäder har länge varit en vägledande aktör i branschen och förvärvet ger oss en fin portfölj av moderna gruppbostäder under förvaltning, samt en stark pipeline med nya, intressanta projekt, säger Tomas Eriksson, affärsområdeschef för Sehlhall Gruppbostäder.