Nyheter

Nytt designkoncept ger kreativa möjligheter för parkettgolv

Den nya kollektionen Segno tar utvecklingen av parkettgolv i ek till en högre nivå. Segno kombinerar Tarketts kvalitet i material och finish med ett modulärt designkoncept, detta för att skapa unika trägolv till lika unika miljöer. För att kunna skräddarsy både traditionella mönster och nya kreativa uttryck kan golven läggas på många olika sätt.

Segno, som betyder ”tecken” på italienska, är namnet på Tarketts nya kollektion med modulära trägolv som gör det möjligt för såväl privatpersoner som arkitekter och inredare att skapa personliga och kreativa uttryck i sina inredningsprojekt. Med kollektionen finns definitivt förutsättningarna att designa det golvmönster som gör att ett rum uppnår sin fulla potential.

Segno kan läggas på ett stort antal olika sätt för att komponera både traditionella mönster och nya unika uttryck. Exempel på detta är den klassiska fiskbensmönstrade parketten, som i Segno är uppbyggd av både höger- och vänsterbrädor, vilket ger nära nog obegränsade kreativa möjligheter. När golvet läggs i olika vinklar ger det infallande ljuset ytterligare designelement till brädorna, vilket skapar en dynamisk och vacker visuell effekt.

Segno passar både i hemmiljöer och i offentliga lokaler som butiker, hotell, restauranger och museer. Brädorna har lätt fasade kanter och är 120 mm breda, 600 mm långa samt 11 mm tjocka. Kollektionen finns i fem färger baserade på tidigare storsäljare och heter Segno Ek Lime Stone, Segno Ek Old Brown, Segno Ek, Segno Ek Blonde och Segno Ek Old Grey.