Nyheter

Niklas Svensson blir affärsområdeschef på Tengbom

Den 16 september börjar Niklas Svensson som affärsområdeschef för Stadsutveckling på Tengbom i Stockholm.

Som affärsområdeschef för Stadsutveckling på Tengbom blir Niklas Svensson ansvarig för kompetenserna bostad, landskap och stadsbyggnad med målet att knyta ihop affär, marknad och ledarskap. Niklas kommer närmast från White Arkitekter där han haft rollen som Marknadsfokusansvarig stadsbyggnad. I övrigt har han över 20 års erfarenhet av stads- och samhällsbyggnadsprocesser, bland annat som biträdande stadsbyggnadsdirektör i Stockholm samt projektledare och planeringschef.

– Frågan på mångas läppar idag är polariseringen mellan stad och land i stadsbyggnadsprocesser. Jag ser mycket positivt på att denna roll naturligt för samman kompetenserna och jag är övertygad om att vi kan få ihop delarna på ett sätt som ger Tengboms kunder mest värde för deras investering, säger Niklas Svensson.

Värdeskapande och identitetsstarka projekt och processer är något som gjort Niklas till en etablerad och uppskattad profil i branschen.

– Med Niklas kompetens och nätverk kommer vi på Tengbom kunna ligga ett steg före med stadsutvecklingsprocesser och utvecklingen av staden, säger Mark Humphreys, kontorschef för Tengbom i Stockholm.

Niklas börjar den 16 september och kommer att jobba från Stockholmskontoret.