Nyheter

Mattias Goldmann hållbarhetschef på Sweco

Klimatprofilen Mattias Goldmann blir ny hållbarhetschef med externt och globalt fokus på teknikkonsultbolaget Sweco. Mattias Goldmann , med bakgrund från Gröna Bilister och Westander tillhör en av de tunga rösterna i klimatdebatten i Sverige idag.

– Inspirationen räcker. Nu är det action som gäller, säger Mattias Goldmann.

Efter nästan sex år på den gröna liberala tankesmedjen Fores, tar Mattias Goldmann steget över till näringslivet då han i oktober tillträder som ytterst ansvarig för hållbarhet på Sweco.

Det ska bli skitspännande. Jag har varit fram och tillbaka, tankesmedjan var nästan som en del av mig. Det har varit en fantastisk tid att få vara med att stimulera, utmana och inspirera till att våga sätta tuffa klimat- och hållbarhetsmål. Men mycket har hänt, bland annat med med klimatlagen och klimatpolitiska rådet.

– Hållbarhet måste integreras i affärsmodellen, vilket allt fler gör, men för en del är det fortfarande en grej man lägger till på slutet. Affärsplanerna måste ligga i linje med vad vetenskapen säger måste ske. Dels i form av utsläppsminskningar för klimatet, men också i anpassning – vilket tyvärr kommer att krävas. Övriga utvecklingsmål måste göra framsteg, de har knappt integrerats av någon.