Nyheter

Fortsatt expansion med Fasadteknik i Nyköping

Fasadgruppen har förvärvat Fasadteknik i Nyköping AB och stärker därmed ytterligare sin position i Östra Sverige med geografiskt fokus kring Östergötland, Södermanland och Stockholm.

Fasadteknik i Nyköping AB har funnits 25 år i branschen och utför främst mur- och putsarbeten samt balkongrenoveringar och plattsättning. Objekten varierar från slott och kulturbyggnader till industribyggnader, flerfamiljshus och villor. Idag drivs företaget av Peter Karlsson tillsammans med Tobias Karlsson och omsätter runt 35 miljoner kronor med ett 15-tal mycket erfarna medarbetare.

Ledningen i Fasadteknik i Nyköping AB kommer att vara kvar och verka inom Fasadgruppen som delägare och fortsatt driva och utveckla verksamheten med samma engagemang som tidigare.

– Vi satsar på förvärv som kompletterar övriga bolag i koncernen och Fasadteknik i Nyköping utgör ett perfekt tillskott till Fasadgruppen. Det är ett bolag med lång tid i branschen som går i linje med vår företagskultur och som levererar hög kvalitet. Genom Fasadteknik öppnas nya och spännande möjligheter att utvinna skalfördelar i organisationen med ännu fler drivna kollegor inom koncernen, säger Pål Warolin, VD för Fasadgruppen.

Fasadgruppen förvärvar 100 procent av aktierna i Fasadteknik i Nyköping AB.

– Som enskild entreprenörsfirma ser vi fram emot att arbeta i ett större sammanhang och ser stora möjligheter att ta nästa steg i vår utveckling och vårt erbjudande till våra kunder. Fasadgruppen är i en spännande och expansiv fas och vi ser fram emot att vara med på den här resan. Att gå in i Fasadgruppen känns som ett naturligt nästa steg för oss, säger Peter Karlsson, VD Fasadteknik i Nyköping AB.