Nyheter

Kapa med kraft – utan kabel

Tillökning i Festools 18 V-familj: vinkelslipen AGC 18 med robust konstruktion och perfekt ergonomi.

Hjärtat i nya AGC 18 är den borstfria EC-TEC-motorn. Den sitter i ett helt slutet hölje som skyddar motorn mot damm, vilket garanterar en underhållsfri och lång livslängd. Även den intelligenta styrelektroniken är dammskyddad eftersom den också är ingjuten i ett hus. Dammtåligheten och hållbarheten i kombination med Festools omfattande serviceförmåner gör att AGC 18 är en säker och ekonomisk investering.

Motorn har mjukstart och har dessutom ett elektroniskt överbelastningsskydd. Omstartspärren, den digitala temperatur- övervakningen och motorbromsen ökar säkerheten och hållbarheten ytterligare. Tack vare de här funktionerna kan användaren få bättre kontroll på maskinen och dessutom arbeta säkrare.

Lika praktiskt: varvtalet i AGC 18 kan ställas in steglöst mellan 4 500 och 8 500 varv/minut så att man alltid kan jobba materialanpassat.

– Med den nya AGC 18 erbjuder vi ett batteridrivet kraftpaket som ligger steget före både när det gäller robust konstruktion, säkerhet och ergonomi, säger José Kunze – utbildad snickare och produktspecialist på Festool.

En smart detalj är att det här kompakta kraftpaketet, inklusive batteri, laddare och tillbehör, får plats i sin SYSTAINER. Tack vare den låsbara spindeln och snabbspännmuttern går det snabbt att byta skiva utan verktyg.

Även ergonomin är en av styrkorna hos AGC 18. Strömbrytaren sitter perfekt placerad och hela maskinen är perfekt balanserad. Dessutom går EC- TEC-motorn lugnt och fint med låga vibrationer, vilket beror på att motorn och höljet är helt frånkopplade från varandra.