Nyheter

Geely Innovation Centre har tecknat säkerhetsavtal med Securitas

I början av maj 2019 trädde avtalet i kraft mellan Geely Innovation Centre (GIC) och Securitas Sverige AB. Avtalet tecknades på åtta (8) år och innehåller bland annat tekniska lösningar, brandskyddstjänster och personella tjänster.

Geely Innovation Centre (GIC) håller i skrivande stund på väg att utvecklas till ett öppet campus på Lindholmen i Göteborg. När allt står klart kommer området förutom kontorslokaler och ytor för konferens och evenemang även innehålla restauranger, hotell, kaféer och butiker. Målsättningen är att sammankoppla Göteborg med Kina i entreprenörskap och utveckling för framtidens fordonsindustri. Securitas ska nu leverera en helhetslösning gällande säkerheten och i uppdraget ingår projektering, tekniska lösningar med ett integrerat system för inbrott, passager, kameratjänster och brandskyddstjänster. Avtalet innefattar även personella tjänster så som bevakning samt åtgärd- och servicetjänster. Avtalsansvarig David Borgenbring från Securitas Sverige AB är nöjd med avtalet.

– Securitas har arbetat med Geelys dotterbolag CEVT sedan 2013, och att vi nu får leverera en totallösning för all säkerhet för Geely Innovation Centre är ett kvitto på att Geely har varit nöjda med vår leverans och att vi vann denna upphandling, säger han.

GIC:s anläggning expanderar

Kontorsbyggnaderna i campuset ska rymma 3500 arbetsplatser för anställda inom Geely-koncernen i Göteborg, inklusive utrymmen som är öppna för andra företag och allmänheten. Byggnadernas totala yta planeras bli över 104 000 m² och uppdraget för säkerhetsföretaget kommer öka i takt med att byggnationerna växer.

– Det här är såklart ett stort och ärofyllt uppdrag för Securitas och vi är ett stort team som ligger bakom att dra in den här affären. Självklart är det extra roligt att kunden gillar vår Solutions modell och därmed valt en helhetslösning för detta omfattande uppdrag, avslutar David Borgenbring.