Nyheter

Spotify-grundaren överklagar: Vill riva sin kulturminnesmärkta Djursholmsvilla

Spotifys VD, Daniel Ek, köpte Djursholmsvillan för 65 miljoner kronor och ville jämna den med marken. Daniel Ek fick avslag på rivningsansökan i juni.
Men nu överklagar Daniel Ek beslutet att inte bevilja en rivning av hans trevåningsvilla i Djursholm. Kulturmiljövärdet är begränsat och huset rymmer ”allvarliga och dolda fel”, enligt överklagan. Det var sommaren 2018 som Spotify-grundaren Daniel Ek köpte en villa i Djursholm som uppfördes 1893. För det betalade han 65 miljoner kronor. Mindre än ett år efter ville han riva hela huset då det upptäckts vattenskador, kapade bjälkar och bristfällig bärande vägg under renoveringen.
– Huset är ett landmärke i Djursholm och har ett kulturhistoriskt värde. Nu har vi gjort vårt försök för att se vad vi kan göra. Sen är det upp till fastighetsägaren att acceptera eller överklaga, säger Claës Breitholtz (M), ordförande i byggnadsnämnden i Danderyd till Expressen.