Nyheter

Stordalen genomför ny storaffär – vill skapa ett nordiskt hotellimperium

Petter Stordalen har enligt norska TV2 just signerat en av sina viktigaste affärer då hans hotellimperium Nordic Choice Hotels köper finska Kämp Collection. Syftet är att skapa ett nordiskt hotellimperium.

– Köpet av Kämp Collection Hotels är en milstolpe för både företaget och mig själv och är en av de viktigaste affärerna jag har gjort i hotellbranschen, säger Stordalen.

Säljare är Private Equity-fonden Cap Man och den hemliga prislappen ska vara på en bra bit över en miljard norska kronor, skriver Dagens Næringsliv. Enligt den norska affärstidningen har det funnits många intressenter för att köpa den finska kedjan med 1 400 rum och 350 under byggnation samt rötter som går tillbaka till 1887.

Stordalen berättar målande för tidningen hur det blev flera budrundor innan han kunde ta hem affären.