Nyheter

Swegon förvärvar Klimax AS

Investment AB Latour  har, genom sitt helägda dotterbolag Swegon Group AB, förvärvat Klimax AS, distributör av kyl- och värmeprodukter för inomhusklimat i Norge.

– Idag är vi ledande inom ventilation av kommersiella byggnader i Norge. När vi lägger till värme- och kyllösningar kan vi ge våra kunder ett komplett erbjudande för en hög inomhuskomfort, säger Hannu Saastamoinen, VD på Swegon Group.

Han fortsätter:

– Vårt kompletta sortiment av produkter och system kombinerat med våra tjänster gör oss unika. Klimax har hög kompetens inom kyla och värme med stark kundsupport. Förvärvet ger oss en plattform att växa från, genom att Swegon kommer att kunna erbjuda sitt värme- och kylsortiment via Klimax regionala kontor i Norge.

Stig Erik Gunnarsrud, VD på Klimax säger:

– Vi är glada att gå samman med Swegon, ett starkt varumärke i Norge med ett långsiktigt perspektiv. Företagen matchar varandra då båda har fokus på att leverera bra lösningar för inomhusklimat i kommersiella byggnader. Vi ser fram emot fortsatt tillväxt och utveckling av vår organisation som en del av Swegon-koncernen.

Klimax grundades 2001 och har 12 anställda på 6 kontor runtomkring i Norge. Nettoomsättningen 2018 uppgick till cirka 66 miljoner NOK.