Nyheter

Fredrik Johansson tar över VD-stolen på Tibrokök

Den 1 oktober tillträder Fredrik Johansson som ny VD för Culinarum Group med varumärkena Tibrokök, Idealkök och Kungsäter Kök. Nuvarande VD Stefan Liljedahl övergår till en VD-roll i ett annat bolag, men kommer under en övergångsperiod att vara fortsatt aktiv inom Culinarumgruppen.

Fredrik Johansson har en bred industriell erfarenhet, bland annat som VD för det internationellt verksamma livsmedelsföretaget Källbergs i Töreboda (där han fortfarande är styrelseledamot) och nu senast som VD för Maguluxgruppen. Han har även lång erfarenhet som säljledare i olika positioner, samt inom produkt- och processutveckling.

Fredrik, som är 49 år och bosatt i Mariestad, trivs med nya utmaningar och att vända tuffa lägen till framgångar:

– Jag har en stark drivkraft och är en typisk problemlösare och jag ser mig själv som en tydlig ledare som är bra på att få alla i organisationen att fokusera på realistiska mål. I Culinarum Group med sina erfarna medarbetare ser jag alla de komponenter som krävs för att bygga en effektiv och framgångsrik företagsgrupp baserad på starka varumärken. Det känns mycket lockande att få tillämpa mina erfarenheter i en ny och spännande bransch, säger Fredrik Johansson.

– Vi är mycket glada över att en så utpräglat affärsorienterad teambyggare som Fredrik tar sig an uppgiften att stärka Culinarum Group när vi går in i en ny fas med fokus på att vidareutveckla våra affärer på en hårt konkurrensutsatt marknad. Han har gång på gång bevisat sin förmåga och vi är övertygade om att han kommer att lyckas även hos oss, säger Jonas Wendel som är delägare i koncernen.