Nyheter

Altura förvärvar äldreboende i Falkenberg

Nu står det klart att Altura blir långsiktig ägare av ett äldreboende i halländska Falkenberg. Boendet kommer att ha ett naturnära koncept och ska rymma 60 lägenheter. Novum Samhällsfastigheter står för utvecklingen och byggstart är planerad till hösten 2019. Omsorgsaktören Humana flyttar in under 2021 för att bedriva äldreomsorgen i fastigheten.

Altura grundades 2018 med målsättningen att tillgodose högkvalitativa vård- och omsorgsboenden med fokus på stimulerande miljöer och grönska. Nu har Altura tecknat ett avtal med Novum Samhällsfastigheter som avser utveckling och förvärv av en fastighet i centrala Falkenberg. Äldreboendet planeras stå klart våren 2021 då Humana flyttar in sin verksamhet.

Boendet uppförs nära Falkenberg station vilket förenklar för anhöriga och personal ta sig dit med kollektivtrafik. Fastigheten ska rymma 60 moderna lägenheter och innefattar totalt 4 125 kvm fördelat på tre plan. Utomhusmiljön är högt prioriterad och boendet kommer erbjuda en rymlig takterrass och flera uteplatser i en lugn och grön atmosfär. Boendet utrustas även med modern teknik såsom reglerbar belysning för att stödja en god dygnsrytm.

– Äldreboendet utformas med fokus på att boende, anhöriga och personal ska vistas i en miljö som främjar välbefinnande. Därför är det helt rätt för oss att gå in som långsiktig ägare och se till att människor trivs i fastigheten – det är kärnan i vår verksamhet. Vi är glada över att Novum Samhällsfastigheter delar våra värderingar och vi är stolta över att etablera oss i en kommun som prioriterar kvalitativa boenden för sina äldre, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

Bilden: Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.