Nyheter

Diös utvecklar större miljöcertifierade lokaler till Trafikverket i Luleå

Trafikverket i Luleå expanderar sin verksamhet med fler medarbetare och utökar därmed sina lokaler på Sundsbacken i centrum. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna till ett modernt aktivitetsbaserat kontor. I samband med det miljöcertifieras fastigheten och klassas om enligt Breeam-in-use. Utvecklingen av lokalerna beräknas vara färdig till december 2019.
Trafikverkets uppdrag är att ansvara för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar. På kontoret i Luleå arbetar 330 personer, vilket nu kommer att utökas till cirka 400 medarbetare.
– Vi är glada över att kunna bidra till Trafikverkets utvecklade verksamhet med nya anpassade och moderna lokaler. Det gröna hyresavtalet bygger på en gemensam ambition om mindre miljöpåverkan. Fastigheten kommer också i samband med detta att klassas om enligt Breeam-in-use. Detta är del av vår strategi om stadsutveckling där vi bland annat på sikt ska miljöcertifierade alla våra fastigheter. Nu ser vi fram emot att få nyinviga Trafikverkets nya lokaler i slutet av året, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

Foto: Diös