Nyheter

Betonmast Malmö Bygger lägenheter i Kulturkvadranten i Lund

Betonmast Malmö har tilldelats ännu ett projekt i centrala Lund, denna gång i anrika Kulturkvadranten. Det rör sig om 19 bostadsrätter samt källargarage med halvautomatisk bilhantering.
Betonmast Malmö har tecknat avtal med Vallkärra Properties om totalentreprenad för fastigheten Sankt Mikael 16 i Lund. Det är parkeringsplatsen på Stora Algatan 6, i närheten av Domkyrkan, som ska omvandlas till ett modernt femvåningshus med 19 lägenheter. Tanken är att det vitputsade huset ska smälta samman med befintliga kulturhistoriska byggnader och bli en naturlig del av gaturummet. Samtliga lägenheter har balkong, uteplats eller takterrass. I källaren byggs ett halvautomatiskt garage med 28 effektiva bilparkeringslösningar.
– Att skapa ett nytt hus i ett av Lunds äldsta kulturkvarter ställer höga krav på gestaltning och kunskap, vilket passar oss utmärkt, säger Tomaz Bodmark, VD på Betonmast Malmö. Vi ser mycket positivt på den här typen av utmanande projekt. Därtill ser vi fram emot att få arbeta i tät dialog med beställaren under lång tid.
– Kulturkvarteret erbjuder ett kvalitativt boende i en unik miljö med Kulturen som närmsta granne. Platsen och byggnaden ställer höga krav på entreprenören och det känns därför bra att vi tecknat avtal om totalentreprenad med en trygg och välrenommerad aktör som Betonmast, säger Simon Svensson, VD på Vallkärra Properties.
Byggstart för Kulturkvarteret är beräknat till november i år, efter den slutliga arkeologiska undersökningen som påbörjas i maj. Projektet beräknas vara slutfört i maj 2021. Ordervärdet uppgår till drygt 68 miljoner kronor.
Illustration: FOJAB Arkitekter