Nyheter

Ferroamp får order på drygt 2 MSEK från Integrate Renewables och Skanska

Ferroamp Elektronik AB har fått en order från Integrate Renewables AS för vidare leverans till Skanska i Norge för projektet Orkdal Folkehelsesenter. Ordern skall vara slutlevererad i september 2019 och har ett totalt värde för Ferroamp på drygt 2 MSEK.
Orkdal Folkehelsesenter är ett nybyggt hälsocenter i Orkdal kommun. Centret är på 5050 kvm och innehåller badanläggning, gym samt ett centrum för arbetsterapeuter och fysiologer. Skanska har huvudentrepenaden och Integrate Renewables har totalunderentrepenad (TUE) med uppdraget att leverera ett energisystem som ger miljösäker el till lägsta kostnad. Integrate Renewables har utvecklat en lösning med 380 kW solpaneler på taket, ett energilager på totalt 225 kWh samt ett internt likspänningsbaserat nät för distribution av kraften. Med Ferroamps EnergyHub platform formas ingående byggblock till ett system med möjligheter till minimerad effektbelastning på elnätet. Samtidigt öppnar man för möjligheten att senare ansluta snabbladdare direkt på systemet.
– För Integrate Renewables känns det bra att åter kunna leverera ett system baserat på Ferroamp EnergyHub system och som möjliggör att vi får till en totallösning som ingen annan på marknaden klarar av, säger Thomas Flinskau, VD på Integrate Renewables.
Orkdal är ett fantastiskt projekt där vi integrerar solenergi, energi-lager och smart laddning med hjälp av EnergyHub systemet och nyttjar fördelarna med Ferroamps PowerShare och ihopkoppling av fastigheter. Det visar också att Ferroamps expansion i Norge fortsätter med hjälp av kompetenta partner och kunder som tänker nytt, säger Mats Karlström, Marknads och försäljningschef på Ferroamp.
Integrate Renewables är ett entreprenad- och ingenjörsföretag baserat i Stavanger som genomför projekt i hela Norge till privat och offentlig sektor. Med kärnkompetens inom förnybar energi från sol och vind, samt energilagrings- och styrsystem, utvecklar, projekterar och installerar de nyckelfärdiga anläggningar vilka är unikt optimerade för varje projekt.