Nyheter

Castellum i Örebro gör det enkelt att cykla till jobbet

Ett nytt koncept med låsta cykelgarage är Castellum i Örebros senaste satsning för att uppmuntra fler att cykla till jobbet. Castellums fastighet Citypassagen vid Örebro resecentrum är den första i Örebro som får denna lösning.
Låsta cykelparkeringar är i sig inget nytt utan har funnits i många städer runt om i Sverige och då oftast bedrivits i kommunal regi. Castellum i Örebro är den första privata aktören som initierar att man som anställd hos någon av hyresgästerna i fastigheten betalar för en plats i cykelgarage.
Alla som arbetar i fastigheten har möjlighet att teckna sig för ett medlemskap genom att identifiera sig med BankID via en hemsida och registrera sitt passerkort. När det är klart ges tillgång till de 168 platserna i något av fastighetens båda cykelgarage. I anslutning till cykelgaragen finns det dusch och omklädningsrum.
Idag är människors välbefinnande i arbetslivet allt viktigare och att kunna cykla till jobbet kan vara en del av det. Att välja cykeln framför bil innebär mindre koldioxidutsläpp, mer vardagsmotion och bättre produktivitet. Castellum vill underlätta och hoppas genom erbjudandet av cykelgaraget uppmuntra fler att göra valet att cykla till jobbet. Oro över att få sin cykel stulen eller över att inte kunna duscha efter cykelturen är hinder som avhjälps i och med den nya garagelösningen.
Bilden:
Försäkringskassan i Örebro flyttar till nya lokaler i Castellums nyproduktionsprojekt Citypassagen, som ligger alldeles intill resecentrum.
Bild. Castellum