Nyheter

Ny VD i Borga Plåt AB

Den 1 april i år tillträdde Anders Paulsson som VD för hallbyggarkoncernen Borgas svenska bolag Borga Plåt AB. Han kommer närmast från rollen som bolagets vice VD med ansvar för marknad och försäljning och har även varit marknadsdirektör i Borgakoncernen sedan 2014.
– Att få jobba brett och leda människor i utvecklingen av både strukturella som affärsmässiga delar är en ynnest. Inte minst i ett förändringsbenäget och tillväxtorienterat företag med så kompetenta medarbetare som i Borga säger Anders Paulsson.
VD-skiftet innebär att Borgas ägare och koncernchef Peder Dagsanth kommer öka sitt fokus på strategiska utvecklingsfrågor för hela koncernen, som idag har verksamhet på 11 marknader runt om i Europa.
– Anders bakgrund och intresse för att driva och utveckla gemensamma koncept i entreprenörledda företag gör honom till en utmärkt person att ta över ledarskapet på vår största marknad, säger Peder Dagsanth.
Utöver att bygga stålhallar tillverkar Borga Plåt byggplåt och levererar kompletta materialleveranser för tak och väggar direkt till slutkunder och byggare över hela landet.
Bilden:
Anders Paulsson.