Nyheter

Skanska säljer äldreboende i Lahtis för cirka 210 miljoner kronor

Skanska har sålt ett äldreboende i Lahtis, Finland, för cirka EUR 20 M, cirka 210 miljoner kronor. Köpare är Pohjoismaiden Hoivatalot Oy (en del av Northern Horizons nordiska vårdfastighetsfond). Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det första kvartalet 2019.
Byggnaden som utvecklats av Skanska Finland består av 96 högkvalitativa hyresbostäder för äldre. Dessutom kommer det att finnas ett café, restaurang och andra servicefaciliteter i byggnaden för att betjäna de boende. Hyresgäst blir Saga Care Finland Oy. Projektet strävar efter att erhålla certifieringen LEED Silver (Ledarskap inom Energi och Miljödesign).
Byggnadsarbetet ska påbörjas inom kort och tillträdet till fastigheten är planerat till slutet av 2020 i samband med färdigställandet.
Bild: Skanska