Nyheter

VentPartner med i bygget av Nordens lyxigaste spa

Bankvalv har blivit yogarum och i den utbyggda källaren finns numera vackra pooler. Tillsammans med fastighetsägaren Magnentus har ventilationsföretaget VentPartner gett en gammal banklokal nytt liv – The Lamp Spa i Norrköping, som nu står öppet för besökare. The Lamp Spa räknas som en av de lyxigaste spaanläggningarna i Norden.
Byggnaden, som tidigare var en banklokal, hade stått tom ett tag. Att få in nya installationer i en befintlig byggnad, som dessutom skulle bli ett spa, gjorde byggnationen till ett utmanade projekt för VentPartner. Pool och dusch placerades nere i källaren, där utrymmet för ventilationssystem var mycket begränsat. För att nå våtrumsdelarna krävdes därför mycket kreativitet och hög teknisk kunskap.
– När det gäller fuktiga miljöer är ventilationen väldigt avgörande. Vi behövde dessutom anpassa oss till spadesignen och fick vrida och vända på ritningarna. Inom vår bransch är spaanläggningar det svåraste man kan ge sig in i, men det har varit ett roligt arbete, säger Kristoffer Stralström, projektutvecklare på VentPartner.
Responsen från besökarna har varit positiv. De är imponerade av den vackra designen, det personliga bemötandet av personalen – och, inte minst, klimatet. Att få till ett bra klimat inne i bad- och spaavdelningar är inte alltid det enklaste, och det krävs stor mängd branschrutin för att få till en bra lösning för besökarna.
Men det är inte bara besökarna som trivs i den nya miljön. Nerma Macak är spachef på The Lamp Spa, och har jobbat på andra anläggningar inom branschen i över 20 år. Hon, om någon, vet hur fuktiga miljöer kan ställa till det för personalen och hon har märkt hur den nya ventilationslösningen från VentPartner har haft en stor effekt på de anställdas välmående.
– Vi som arbetar i lokalerna dagligen märker att inomhusklimatet är mycket bra, till skillnad från andra anläggningar som vi varit på förut. Här blir vi aldrig trötta av någon dålig luft, utan kan istället behålla energin uppe hela dagen och serva våra kunder på ett bättre sätt, säger Nerma Macak.
Bilden:
Nerma Macak är spachef på The Lamp Spa.
Foto: VentPartner/Peter Holgersson AB