Nyheter

I Brf Aqua får Uppsalas nya område både bubblor och grönska

Utbyggnaden av Uppsalas nya stadsdel Lindbacken är i full gång. Under våren 2020 välkomnar Brf Aqua, bestående av 24st radhus, sina nya ägare. I planeringen av det nya radhusområdet har man prioriterat god boendekomfort vilket avser såväl ljud som energi och bubblande tillval som eget spa. Man har även byggt med material kända för sina goda egenskaper, som Ytong lättbetong.
Det blomstrar av projekt i Uppsalas nya stadsdel Lindbacken. I den mysiga stadsdelen växer det fram både villor, radhus, lägenheter och en gata med butiker. Detta med avsikt om att skapa en harmonisk plats att växa upp på.
Ett av de pågående projekten i området är Brf Aqua, som planeras stå inflyttningsklart under våren 2020. Brf Aqua byggs av Erlandsson Bygg i Öst AB och består av 24st radhus, fördelade på fyra huskroppar. Och det är inte första gången man bygger med den metod man valt till Brf Aqua.
Morgan Österlind, VD på Erlandsson Bygg i Öst AB, berättar:
– Vi bygger som bekant i ett land där vädret är väldigt varierande, medan vi samtidigt har flera andra faktorer att ta hänsyn till, som miljöpåverkan, energi, boendemiljö m.m. I produktionen för Brf Aqua har vi valt samma metod som vi byggt med i många tidigare projekt. Vi har bland annat valt att använda byggmaterial som Ytong lättbetong för att det har flera fördelar, både energimässigt och miljömässigt. Den är enkel att arbeta med, samtidigt som vi får en mängd synergieffekter från en okomplicerad teknisk lösning. Produkten i sig själv har dessutom andra inbyggda tekniska fördelar, t.ex. att den är oorganisk och har bra egenskaper vad avser brand och ljud.
En hållbar lösning för samtliga parter
Under våren kommer Xella Sverige AB, leverera ytterväggar med Ytong lågenergi, innerväggar med Ytong och Ytong bjälklagselement som mellanbjälklag till Brf Aqua. Ytong lättbetong är ett diffusionsöppet material som bidrar till en sund och behaglig inomhusmiljö. Det består av helt naturliga och oorganiska basmaterial, nämligen kalk, sand och vatten och passar bra i det svenska klimatet då det inte finns risk att fukten stängs inne i konstruktionen.
Fredrik Johansson, CEO Scandinavia, på Xella Sverige AB, avslutar:
– Med Ytong får man ett smart och hållbart byggmaterial som bidrar till mer energieffektiva byggnader. Det är kul att Erlandsson Bygg i Öst AB väljer Ytong till ännu ett projekt i Lindbacken. Det bevisar lättbetongens goda egenskaper i denna typ av projekt och att de som jobbar med materialet tycker att det är både smidigt och bra.
Nu återstår en del arbete innan man kan välkomna de boende till deras nya hem, men att de kommer trivas, det råder det inga tvivel om.
Bilden:
Nya Brf Aqua i Lindbacken, Uppsala.
Bild: Lindbacken Fastigheter AB