Nyheter

Allmännyttan kommenterar vårändringsbudgeten

När riksdagen beslutade om årets statsbudget snabbstoppades investeringsstödet för byggande av hyresbostäder. Efter årsskiftet blev det inte möjligt att bevilja investeringsstöd. Regeringen föreslår nu i vårändringsbudgeten att stödet återupptas.
Förslaget innebär att alla fastighetsägare som inte hann få sina ansökningar behandlade före årsskiftet nu kan få det. Det handlar om tusentals bostäder där man står beredd att sätta spaden i marken.
– Förslaget att fortsätta med investeringsstödet är bra för SABOs medlemsföretag. Flera företag drabbades av snabbstoppet i vintras. När stödet nu återupptas blir det möjligt att genomföra ett stort antal projekt runt om i landet, säger Anders Nordstrand, vd för SABO.
I Januariavtalet sägs att investeringsstödet ska göras om. Stödet ska koncentreras och effektiviseras samt riktas mot hyresrätter i hela landet. Vad det innebär konkret framgår inte i vårändringsbudgeten, utan regeringen aviserar att man återkommer om detta.
Bilden:
Per Bolund, bostadsminister. Bilden är ett montage.
Foto: Shutterstock/SABO och Kristian Pohl/Regeringskansliet